Artikelen export Excel via print optie.

Vanaf versie 16.1.x is er in het artikelbeheer een knop Excel-export toegevoegd.
(voor het eenvoudiger exporteren naar Excel van de artikel tabellen).

Voor 16.0.x versies kunt u onderstaande methode gebruiken.

Ga naar Artikelbeheer

Boven in de balk ziet u de optie Tabel
U kunt dan verschillende keuze's maken om te bepalen welke artikelen u in de tabel wilt zien.
(let op als u weinig keuzes maakt en veel artikelen heeft kan het een tijdje duren op de tabel te laden).

Als u de tabel in beeld heeft en deze wil exporteren naar Excel via print optie. Kies dan boven in de balk voor Printkeuze.

Kies in het pop-up schermpje voor Afdrukken

U krijgt de Print Options. (krijgt u deze niet dan moet u via Configuratie -> Afdrukinstellingen -> Vinkje plaatsen bij Printer Keuze)
Kies bij Direct to..  Microsoft Excel Format.

Klik daarna op: Options
Ga naar het tweede tabblad Output

Zet een vinkje bij: Only data from table object(s)

Zorg dat alle andere vinkjes uit staan.

Klik vervolgens op OK en Start

(Let op: Bij grote tabellen kan dit lang duren)

List und Label bestand artikel.lst wordt gebruikt voor het maken van de export.
Als u de export wilt aanpassen dat is dat mogelijk via de Designer van List und Label. (alleen voor gevorderen).